måndag 23 februari 2015

Sportlov

Vi är nu lediga hela veckan och vad passade inte bättre än att inleda sportlovsveckan med ett besök i Parra för lite slalomåkning. Det var premiär idag för Axel på slalomskidor. Det kändes motigt i början och Axel var beredd att ge upp flera gånger. Men tack vare en envis far (som spenderat otaliga timmar i slalombackar i sina dagar) lossnade det till sist och mot slutet av den fyra timmar långa vistelsen på Parra körde Axel själv upp och ner i barnbacken. Jag och Lycke sysselsatte oss mest vid rutschkanorna så det blev lite kyligt mot slutet, för mig alltså, inte för hon som sprang upp och ner hela tiden.    



Jag reagerade på att ALLA åkare hade skyddshjälm i backen idag (ja alla utom Stefan då). Till och med ungdomar som annars brukar skämmas för diverse skyddsredskap använde hjälm. Det är en sak som ändrats redikalt  sedan man själv brukade köra slalom. 

2 kommentarer:

  1. Va kul att axel kom igang :)
    Hede me hjälman ha no kymi sists två-tri åren. Jättebra! Å nalete som me bilbälte, ha msn en gang börja känns e tokot ti kyör utan. Åså kan nan ju pimp di me diverse utstyrsel

    SvaraRadera
  2. Hjälmar ja... Tänka så annorlunda det blivit. Och tänk vad bra att det nu är helt ok och naturligt att ungdomar (och alla andra) använder hjälm i backen. Mina ungdomar har alltid haft på hjälmen och aldrig ifrågasatt den. Ibland sker positiva förändringar!

    SvaraRadera