onsdag 10 juli 2013

1 år

Den 13. juni blev Lycke ett år. Den här tiden i fjol var vi mitt i helveteskoliken. Den här tiden i år känns mycket, mycket enklare om man säger så. Och då är inte livet med en ettåring i huset det allra lättaste. Det är mycket häng i byxbenen och gnällande då man behöver få något gjort. Det är svårt med uteaktiviteter då hon ännu inte kan gå så bra. Faror lurar överallt och ögonen borde sitta i nacken. Det är utrivning ur blomkrukor och skåp. Golvet pryds av riskakesmulor och man får inte en lugn stund vid matbordet. Allt skall göras med andan i halsen och man måste skynda sig för att få det mesta gjort medan hon sover.

Men det är ju tur att de positiva sakerna överväger de negativa. Lycke är en liten solstråle och skiner upp med ett "hej!" så fort hon ser oss. Hon är för det mesta hungrig och det att hon ser "nanna!" överallt lockar till många skratt. Hon är duktig på att härma och lär sig nya saker hela tiden. Den 23. juni tog Lycke sina första steg och börjar nu vara riktigt duktig på det inomhus. Ikväll började hon även klara av att gå utomhus med skor på (ingen konst att gå där mamma och pappa radat plattor ju). Hon sover fortsättningsvis tacksamt bra. Hela nätter plus ett eftermiddagspass på några timmar.

Ettårsmåtten var 9900 gram tung och 80,4 cm lång.


Håret det bara växer och växer. I vår släkt är vi inte vana vid att ha hår alls på ettårskortet.


På täcket på vardagsrumsgolvet är det så mysigt att man kan vila trots alla myror i brallan.


På rådgivningen finns en broschyr som vi delar ut åt ettåringar. Den heter "Evighetsmaskinen". Det är ett så otroligt bra beskrivet ord på vår Lycke som aldrig är stilla och där den ena projektet avlöser det andra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar