fredag 13 juni 2014

2 år

Idag, fredagen den 13:e, fyller Lycke två år. Och det märks verkligen att man har en tvååring i huset, det första trotset har gjort entré. Lycke har hittills känts rätt lättskött, men nu har hon fått en otroligt stark egen vilja och vill helst göra som hon tycker. Annars ropar hon och ofta får man höra "dumma mamma" eller "bill itt" (=vill inte). Inget tålamod finns vid matbordet och knappt har man hunnit sätta sig ner själv innan man hör "päädi!" (=färdig) och Lycke river av haklappen och vill gå från bordet. Får man inte som man vill är det heller inte helt ovanligt med krokodiltårar. 

Men ändå är hon den underbaraste, sötaste lilla minimänniskan hon är. Hon ger oss många goda skratt och hon börjar prata allt mer. Hon vill gärna vara i famnen och älskar att läsa böcker. Hon utbrister "JAAA!!" så fort vi säger att vi skall göra nåt. Det spelar ingen roll om man då skall åka till butiken eller gå ut och klippa gräset. Hon är otroligt positiv. 

Ikväll har vi firat henne ordentligt och haft kalas för ca 15 personer. För första gången i sitt liv fick Lycke smaka på tårta (gluten- och äggfri förstås), men man märkte att hon inte var van vid smaken.


Vi andra fick avnjuta denna tårta med färska, inhemska bär på.


Och många fina presenter kom det. Här bygger Lycke Lego tillsammans med min gudmor.

2 kommentarer:

  1. VI får ta ett litet framskjutet kalas sen då vi kommit hem! Har varit kalas här oxå, i två dagar..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska vi göra! Mycket kalasande den här årstiden :)

      Radera