måndag 15 december 2014

Prickar, prickar, prickar....

Vattkoppsinläggen duggar tätt här på bloggen. Det känns som att det är det enda man tänker på just nu. Axel klarade sig väldigt bra då han hade kopporna för någon vecka sedan. Rätt mycket prickar, men mest bara på magen och ryggen. Inte just någon klåda och lite feber bara en dag. Lycke däremot, som ju inte är van att få gå den lätta vägen, fick också den jobbigare varianten. MASSOR med prickar överallt och på hela kroppen. Feber i flera dagar och en mycket jobbig klåda. Sömnlösa nätter och mycket grin och gnäll. 


Vi har duschat flera gånger per dag. Smort med PoxClin ännu mera. Gett Burana och Atarax. Men nu undrar jag om det inte äntligen svängt. Vi har nämligen sovit hela natten i natt! Det brukar betyda att man går åt rätt håll.

Jag har själv inte haft vattkoppor, men nu är jag så glad över att jag vaccinerade mig för några år sedan. Annars hade det inte varit mört här i stugan, det kan jag lova! Jag rekommenderar vattkoppsvaccin åt alla som går och funderar på det. Denna sjukdom önskar man ingen! 

Vattkoppsvaccin kan ges åt barn från 1 års ålder och det rekommenderas åt alla som fyllt 13 år och inte haft vattkoppor. Vaccinet ges i två doser och man måste bekosta det själv (uppgifter från Institutet för hälsa och välfärd).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar