lördag 20 juni 2015

Sverigesemester 2015

Även denna sommar packade vi och stack över till Sverige för några dagar. Denna gång packade vi även ner momma och moffa. I moffas bil ryms sju personer så vi fick alla åka i samma bil. Förra veckans torsdag seglade vi iväg från Åbo. Efter tidig väckning i Värtahamnen styrde vi kosan mot Kolmården och Bamses värld. 


Vädermässigt hade vi lyckats pricka in resan perfekt. I Sverige var det nämligen temperaturer på 25-27 grader! Något som vi inte alls var vana vid och det resulterade i några röda näsor och ömmande, röda nackar. 

Nya Bamses värld var verkligen fint! Där fanns bl.a. teater, alla karaktärers hus, ett litet nöjesfält, god glass, farmors köttbullar och en fin presentshop. 



Lycke blev rädd för Reinard räv under föreställningen och vägrade krama figurerna efteråt, men Axel hann få en snabb kram av den starka björnen. 


En tur i Kolmårdens linbana får man inte missa. Där fick vi se bl.a. giraffer, björnar och lejon. 


Vi funderade länge om vi skulle ta med Lyckes kärra. Vi hade inget extra bagageutrymme i bilen. Men tur att den kom med i alla fall för det var skönt med en tupplur mot slutet av dagen i djurparken. 


Vi fick se en tiger på riktigt nära håll. Vilka tassar alltså!


Här började vi gå varma. Det kan man se på Axels ansiktsfärg. Så vi tackade för oss och gav oss av mot Stockholm och Älvsjö där vi bokat in övernattning. 


Vi sov så gott på hotellet den natten. Följande morgon fyllde Lycke tre år och blev uppvaktad. 



Hotellet hade många, många våningar och det var spännande att titta nedåt. Efter en överdådig hotellfrukost for vi mot Djurgården och Gröna lund. Eftersom det var bröllop i Stockholm denna dag fick vi se mycket intressant och vackert på vägen dit. 


Lycke spillde iskall flush över sig så det blev att köpa en torr blus. Det var tyvärr tusentals andra som bestämt att åka till Gröna lund just denna dag så det blev ett väldigt köande överallt. Barnen var dock nöjda och provade på olika attraktioner. Axel slapp t.o.m. in i spökhuset där det är 13-års åldersgräns. Ibland är det bra att vara lång. 

Min andra hälft hade som vanligt inga gränser och satte sig i alla (enligt mig) livsfarliga åk.


På kvällen var det dags att åka hemåt igen. Vi kunde sitta på soldäck och barnen fick blinkande drinkar. Vi njöt av att titta på utsikten över Stockholms skärgård. 



Med oss hem hade vi förstås en handelsväska fylld från Ica Kvantum i Värtahamnen. Nog finns det så mycket trevligt på affärer i Sverige.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar