måndag 14 januari 2013

7 månader


Igår passerade Lycke sin 7-månadersdag. Den största skillnaden sedan förra månadsdagen är nog att hon är mera nöjd både i bil och i affärer nu. Våra medmänniskor behöver inte längre lyssna på skrik och gap om de råkar handla vid samma tidpunkt som oss. Det går också bra att gå ut på promenad då hon sitter i kärran. Igår kväll var vi ut på sparktur över en timme och det hördes inte ett pip från henne, hon var bara nöjd. 

Hon har börjat med nya ljud och till mammas stora glädje låter det ofta mamm-mamm-mamm om Lycke nu. Dock är det superhöga flickskrikljudet till ingens glädje. Hon kan skrika så högt att man tror fönstren skall spricka. 

Fysiskt har det inte hänt så mycket. Hon far runt som en klockvisare i magläge på golvet och backar i viss mån. Men framåt går det inte. Sittandet är väldigt ostadigt ännu. Hon har börjat dra upp knäna under sig så kanske krypandet är på väg.

Den senaste månaden kom ju också de två första tänderna så sämre nätter har vi haft på sistone då hon haft svårt att somna om. Annars somnar hon 21-tiden i egen säng och flyttar över med oss vid första matpasset, det kan vara allt från kl 23-02. Sen vill hon oftast ha mat igen, från 04-07. Morgon tar vi mellan 07-09. Väldigt varierande alltså. Men jag har valt att inte ta stress över det. Det är bara en kort period i livet vi har möjlighet att ha sovmorgnar så här ofta. Dagsömnen är som förr, uppdelad i två pass och ca 2 h åt gången. 

Lycke äter som en häst. Hon äter allt hon får i "skedväg". Äter alltid upp all mat och frukt. Hon äter två potatis + fruktmål per dag, ca 250 ml varje gång. Sen är det värre med mjölken. Det är endast på nätterna hon får i sig större mängder av den, ca 150 ml varje gång. 

Vi har äntligen fått börja höra Lycke fantastiska skratt. Men det kommer bara då man busar med henne och halvt skrämmer henne med olika ljud. Hon har lättare att le och idolen Axel behöver bara visa sig eller säga bu! för att hon skall le så stort att de små risgrynen till tänder skall synas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar