måndag 28 januari 2013

På resande fot

Över helgen har vi besökt mobbo på Åland. Vi velade mycket fram och tillbaka om det skulle gå att resa med Lycke, men sist och slutligen gick det väldigt bra. Resan ner till Åbo var nästan värst. Vi hann inte ut till riksåttan innan Lycke började gallskrika och Axel ställde frågan "mamm, har du mie na blöjor". Lyckligtvis somnade hon efter en stund och sov i hela 20 minuter. I Björneborg åt vi hamburgare och köpte blöjor. En stund efter att vi fortsatt vår färd blev det att stanna och byta platser i bilen- Axel fick flytta fram och jag bak med hon med det höga skriket. Hon sov ytterligare 20 minuter under resan ner.

En ovanlig syn i baksätet

På båten hade Axel hur kul som helst i bollhavet där han lekte tills kinderna och öronen var blodröda. Då högg han in på en portion med mos och köttbullar och drack en burk med de arga fåglarna på. Vi hann slappa en stund i hytten innan det var dags att köra av båten. Lycke sov en halvtimme under båtresan.


Och så lite bilder från m/s Grace. 








På Åland fick vi bo lyxigt på mobbos inn med ett välfyllt kylskåp och nästintill splitterny och renbäddad säng. Vi shoppade lite och åt gott på Michael Björklunds nya krog Smakbyn. Det viktigaste var dock att få umgås med mobbo, Lina och Elias. Vi tackar och bockar för allt!

Axel med sin nya vän Elias
Hos mobbo finns denna fina tavla som Sanna Ek målat


Här lite bilder från Smakbyn. Det var så fint där. Och vi fick så god mat. Jag åt skaldjurssoppa med dillcreme och krutonger till förrätt. Nöt på planka med pepparsås och baconbönor samt en ragu på smålök, champinjoner och morot till huvudrätt. Till efterrätt fick vi kaffe och vaniljglass med frostnypna bär och kinukisås. Allt var perfekt. 



Lycke tyckte nog att det var ganska jobbigt att vara på Åland. Hon har sovit som en stock där. Sista natten sov hon för första gången i sitt liv en hel natt. Till klockan 9.15!

Idag blir det att byka, plocka en hel del och försöka koppla av lite. Både Axel och jag har blivit lite flunsiga.

5 kommentarer:

  1. Neeej! Jag ser fet ut på bilden från Smakbyn, fast jag märkte du tog kort och drog in magen...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och då har jag redigerat fotot och gjort dig smalare än du är i verkligheten... ;)

      Radera
  2. Oj den där Grace hade nog lite bättre standard än pråmen vi åkte med till Umeå ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ni får ta Grace nästa gång, den hade 2 lekrum :)

      Radera
    2. Vi får väl nog ta och göra det. Men Wasa Expressen hade ju faktiskt nog en lekhörna med typ fem leksaker ;)

      Radera