tisdag 13 november 2012

5 månader

Så var då 5-månadersdagen här. Dagen då vi får börja ge spannmålsprodukter och kött åt liten. Dagen som kändes så otroligt avlägsen i juni då Lycke föddes. Jag behöver väl inte säga att tiden rusar iväg och vi kan inget göra för att stoppa den annat än leva i nuet och njuta så gott det går av varje dag.

Mycket tankeverksamhet och energi går just nu åt att fundera över Lyckes utslag på kinderna och fingrarna. De är hemska och så fort vi har paus med cortisonsalvan (som man ju måste) blir kinderna eldröda och huden slås sönder och vätskar och blöder. Vi har fått en läkartid i övermorgon så förhoppningsvis får vi hjälp då. P.g.a. detta har vi varit försiktiga med maten och hon har hittills bara fått potatis, morot och batat i matväg. I fruktväg mest päron och plommon. Till natten är det ännu majsvälling som gäller. Jag tror ju inte att utslagen beror på allergi utan på extremt känslig och atopisk hy, men man kan aldrig vara för försiktig. 

Nattsömnen har det varit lite sämre med på sistone. Hon somnar fint i egen säng mellan 20 och 21 men kommer ganska snabbt över till vår. Ibland redan kl. 22. Har nu sovit oroligt och legat och rört på sig och kinkat. En natt överraskade hon dock oss och sov till 05.30 i egen säng! Äter fortfarande oftast två gånger per natt och tar morgon mellan 07 och 08.

Sover rätt mycket dagtid och oftast i tre pass. Första vilan är vanligtvis 2-3 timmar, andra ca 1,5-2 timmar och sista ca 30 minuter (låter ju lite grymt med sista vilan). Alla gånger ute i vagnen. 

Hålls en minimalt liten stund på rygg innan hon svänger över till mage. Har svårt att svänga sig tillbaka till rygg och börjar ganska snabbt ropa och man måste svänga tillbaka henne. Enklast är att sitta på golvet bredvid henne, så mycket annat blir alltså inte gjort medan hon är vaken. 

Pratar och jollrar mycket och speciellt om man pratar med henne. Man får stora leenden så fort man tittar på Lycke men leendet är fortfarande tandlöst. Jag trodde ju verkligen att tänderna var på g här för någon vecka sedan.

Dagens klottgris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar