tisdag 4 december 2012

Utredningsuppdatering del 2

Förra veckan skickades en remiss till VCS angående Lyckes utslag. I morse ringde jag dit för att höra så att remissen kommit fram och när vi kunde tänkas få komma. Den vänliga skötaren jag talade med sa att det tyvärr inte fanns tider före nästa år. Men om vi kunde komma idag så fanns det en tid kvar. Klart vi kunde komma idag!

Väl där fick vi träffa flera duktiga skötare och en vänlig läkare. Eftersom blodprovet inte visade på någon allergi skulle ett ev. pricktest inte heller göra det. Vi fick råd om olika salvor och det började pratas om mjölkprovokation. Inga tider fanns dock för det före nästa år. Men om vi kunde stanna kvar idag kunde det göras direkt. Klart vi kunde stanna kvar några timmar!

Det räckte att vi hållit bort mjölkprodukter två veckor för att starta en provokation idag. Lycke fick först 2 ml mjölk, efter en halvtimme 50 ml och efter ytterligare en halvtimme 80 ml. Allt gick mycket bra och hon visade ingen reaktion på mjölken. 

Den här otroligt lättrullande vagnen fick vi låna och köra omkring med på sjukhuset. 


Vi får nu fortsätta provokationen hemma och ge två doser modersmjölksersättning per dag. Allt dokumenteras noggrant och minsta lilla reaktion noteras. Vi har fått nya salvor och föreskrifter. Bl.a. skall vi nu bada varje kväll för att tvätta bort gammal, torr hud och Lycke skall få antihistamin till natten. Vi har även köpt ett par bomullsvantar.


Från två olika håll (inte från sjukhuset) har vi idag hört att vi skall akta oss för E330 eller Citric acid eftersom det kan orsaka eksem. Hittills har jag hittat det i tre av våra badoljor. Så idag badade vi i bassalva istället. Man kan ju alltid prova. 

4 kommentarer:

  1. Hoppas nu att mjölkprovokationen fortsätter i samma bra spår, och att salvorna ni fick hjälper. Roligt att VCS skötte sig bra och ni fick fixat allt på en dag. Sånt gillas då man i alla fall har 80 km körväg åt ett håll.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det ser bra ut ännu :) Den offentliga sjukvården fungerar!

      Radera
  2. Vad fick ni för salvor? Här har vi en eksem-tös också... (Som alla andra av barnen och mig själv) Hannah hade dock reaktion på ägg i blodprovet, och nu ska vi snart till barnpkl för återbesök.

    Maggan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi fick starkare hydrocortison, 1% (vågade bara använda 0,5% innan). Ceralan plus och Novalan provförpackningar. Vi använder Ceralan plus nu och den är verkligen jättehärlig att smörja med, sugs snabbt in i huden. Vi har också recept på Hydran. Huden är ungefär som innan provokationen startade, eventuellt lite bättre t.o.m. så i dagsläget har jag svårt att tro att det är mjölken som är boven.

      Radera