torsdag 11 april 2013

Pulled Pork

Vi brukar titta på Man vs Food då och då. Ofta äter han Pulled Pork och vi tröttnade på att sitta och snålas och bestämde oss för att prova laga det själva. Det var inte alls svårt, men krävde sin tid i ugnen. Här kommer receptet vi använde. 

Ca 1 kg grisnacke
Kryddor (cayennepeppar, chilipulver, salt, paprikapulver, peppar, South Africa spice rub från Viking Line)
2 gula lökar
Några vitlöksklyftor
3 dl bbq sås
2 dl kalvfond              

Tvätta av köttet och klappa in rikligt med kryddor. Lägg köttet i en gryta med lock som tål ugn. Klyfta lök och vitlök och strö runtom. Blanda fond och barbequesås och häll över. På med locket och in i ugnen på 120 grader ca 6-8 timmar (vi hade i det nästan 8 timmar). Man kan testa att dra i köttet med en gaffel, faller det lätt isär så är det färdigt. Det skall vara ordentligt mört! Ta ut köttet och riv sönder det med en gaffel och blanda med såsen som köttet legat i och lökarna till en röra. 


Vi åt det sedan med coleslaw, sallad, tomat, vitlöksmajonnäs, ost och bbq-hickory-sås på ett rostat hamburgerbröd. Sjukt gott!




4 kommentarer: